dijous, 29 de març del 2012



Bones practiques

Experiències i propostes  0-3 anys

Del llistat d’experiències que he visitat , les que més m’han agradat són:

     La llum: en aquestes experiència s’aprofita  la llum per viure diferents situacions  a partir de la seva manipulació. Treballen l’ombra , a partir de recursos , la mescla de la llum i el color, etc.
Aquesta experiència m’ha agradat perquè a partir d’un recurs tant simple , però a la vegada tant innovador com es la llum es poden treballar molts conceptes i   permet descobrir un món nou  que surt de la seva rutina habitual i del que es treballa dia a dia a l’escola.

        Poder anar a beure aigua :  En aquesta experiència es veu com els infants se’ls hi permet ser autònoms , servint-se i preparant-se ells /elles mateixos/es l’aigua que beuran.
He triat aquesta experiència perquè oferir l’oportunitat als infants de ser autònoms  és oferir-los l’oportunitat de  créixer i seguir un desenvolupament positiu . A més , l’adult els hi dona seguretat i el reforç que els infants necessiten per seguir cap endavant i per formar una imatge positiva d’ells mateixos.

     Juguem amb magranes : Els infants descobreixen i viuen  diferents experiències a través de la manipulació de les magranes.
Per finalitzar, he triat aquesta experiència perquè  em sembla molt divertida . El fet que els infants puguin  manipular, veure i comprovar per ells mateixos les possibilitats que ofereix un únic fruit , fa que s’obri un món nou que ells/es desconeixien i per tant enriqueixen el seu desenvolupament de manera autònoma,  a  partir del que ells/es viuen , senten i experimenten.


2 comentaris:

  1. Del llistat de bones pràctiques coincideixo amb tu en la pràctica de la llum, ja que jo també penso que és molt interessant treballar amb la llum, ja que d'un recurs tan simple i a l'abast de tots es poden treballar conceptes molt interessants i de gran varietat.

    Els altres no els he escollit però també em semblen molt interessants, sobretot el d'anar a beure aigua, ja que es treballa l'autonomia, tema importantíssim en educació infantil.

    Respecte a l'activitat de les magranes, em sembla molt important la seva essència, que és l'experimentació, i per a mi ja sigui amb magranes o altres aliments o materials l'experimentació en aquest cicle és importantíssima i molt necessària.

    En general penso que les teves tres eleccions són molt adequades per dur a terme en educació infantil

    ResponElimina
  2. M'agradat molt veure que a tu també t'agradat el de poder anar a beure aigua.
    Pens que és una iniciativa molt interessant per dur-la a terme a l'aula. D'aquesta manera podem afavorir l'autonomia dels infants com tu dius, però també pens que afavorim el respecte al material (en aquest cas l'aigua) i als seus companys (respectar el torn).
    Pens que per dur a terme aquesta iniciativa requereix que hagi unes normes bàsiques que s'han de seguir i respectar perquè es dugui a terme una bona pràctica i d'aquesta manera mentalitzar als infants que no és un espai per jugar, sino per anar quan tenguin sed.

    ResponElimina